Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Διευκρίνιση για την εργασία της Ιστορίας

Η προαιρετική εργασία της Ιστορίας για την ερχόμενη Παρασκευή απαιτεί να αναζητήσετε και να παρουσιάσετε σε τρεις ή τέσσερις, το πολύ, διαφάνειες του powerpoint, πώς καταγράφεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από την Τέχνη. Κι όταν λέμε "Τέχνη", εννοούμε: ζωγραφική, ποίηση και λογοτεχνία, άντε και μουσική. Μην αναζητήσετε άλλες μορφές τέχνης, αυτές αρκούν.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ1: Σε μηχανή αναζήτησης (π.χ. Google) γράφετε τις λέξεις: "Καταστροφή Χίου ποιήματα" και το αποτέλεσμα το πρώτο είναι το εξής: https://atexnos.gr/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2-%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82/ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ2: Σε μηχανή αναζήτησης (π.χ. Google) γράφετε τις λέξεις: "Μάχη Αλαμάνας" και πατάτε > "εικόνες". Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πρέπει να το διασταυρώσετε. Με το βιβλίο σας για την ώρα. Ιδανικά και με άλλα σάιτ. Δηλαδή να ανοίξετε μερικά αποτελέσματα και να συγκρίνετε: για την ίδια εικόνα γράφουν τα ίδια σχεδόν πράματα;;;;;;;;;;; 

Δηλαδή, πόσο δύσκολο ήταν;;;;;;;;;;;;;;;

Ελπίζω να πρόλαβα παρανοήσεις και περιττό κόπο.


Με εκτίμηση,
η ταλαίπωρη η δασκάλα σας

Υ.Γ. Είναι η τελευταία εργασία που κάνετε και είναι εντελώς προαιρετική.
Υ.Γ.2 Προσέχουμε στην τάξη όταν μιλάμε και συνεννοούμαστε. Το "σπασμένο τηλέφωνο" και η "παραπληροφόρηση" δεν ευνοούν κανέναν και τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας γράφω γρήγορα ότι ξαναγύρισε!!!

Καλημέρα, παιδιά! Αυτό το παιδί με τα ξανθά μαλλιά, που γελάει, που κάνει ένα σωρό ερωτήσεις και δεν ακούει ποτέ τις δικές σας, που ταξιδ...