Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Στο εργαστήριο μπρούτζινων αγαλμάτων

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές επισκέψεις σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε και φέτος για τους μαθητές των τριών τμημάτων της ΣΤ στο εργαστήριο μπρούτζινων αγαλμάτων του κυρίου Κελεσή.

Ιστορικό πλαίσιο, επίδειξη διαδικασίας χύτευσης, τήξη μετάλλου, χύτευση, πήξη μετάλλου, δημιουργία αντιγράφων. Κι επειδή "μαθαίνω με τον νου, την καρδιά ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ"... είπαμε να προσπαθήσουμε κι εμείς. :) 











Από μικρά χεράκια!!!

Επιστρέφοντας στο σχολείο οι μαθητές μου διατύπωσαν ότι πέρασαν πολύ καλά και σημείωσαν πως ασχολήθηκαν με Φυσική, Γλώσσα, Ιστορία, Γεωγραφία και Μαθηματικά με τρόπο πολύ ευχάριστο. :) 

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιάννη, την κυρία Κλαίρη και τον κύριο Οδυσσέα για τη ζεστή φιλοξενία και την όμορφη εμπειρία στο εργαστήριό τους.

Εις το επανιδείν. 

Υ.Γ. Κι όταν του λες ότι γοητεύεσαι από τη σταγόνα του μετάλλου καθώς ψύχεται πάνω στο πυρόχωμα, δημιουργεί μια μεγάαααααααααλη σταγόνα και στη χαρίζει. :) :) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας γράφω γρήγορα ότι ξαναγύρισε!!!

Καλημέρα, παιδιά! Αυτό το παιδί με τα ξανθά μαλλιά, που γελάει, που κάνει ένα σωρό ερωτήσεις και δεν ακούει ποτέ τις δικές σας, που ταξιδ...